07 липня 2019

День безпечного Інтернету

5 лютого 2019 року у світі відзначається (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.
Цей день проводиться з метою залучити до дій кожного та кожну, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів. Більш того, це запрошення для всіх до поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду.
У цей день учителями інформатики було проведено ряд заходів, які сприяли глибшому  поширенню знань про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій для дітей та молоді, про безпечне користування ресурсами мережі Інтернет.
 Учні початкових класів під час уроку інформатики переглянули мультфільму «Казка про Інтернет»та пройшли опитування «Чи залежні ви від Інтернету». (Ведмідська Н.М., Купрієнко Ю.О.)

Учні 5-6 класів створювали плакати «Безпека в Інтернеті» та «Приховані загрози Інтернету», переглядали відеоролики на тему «Інтернет – користь чи прихована небезпека». (Ведмідська Н.М., Шевель О.С.). Учні 9-11 класів прийняли участь у позакласному заході «Кібербезпека». (Бурдюг С.В., Кривенко П.А., Хорт Є.Г.). Учні всіх класів взяли участь у Всеукраїнському конкурсі «Безпечний Інтернет», створений на освітній платформі «На урок» та отримали дипломи і заохочуючі подарунки.












Міжнародний конкурс з інформатики та комп’ютерної вправності «Бобер»2018


Ми живемо в епоху величезного впливу науково-технічного прогресу практично на всі сфери людської діяльності. Ледве встигають появитись нові технології, як вони стають застарілими, і їх замінюють ще новіші. Тому, щоб бути конкурентоздатним у своїй галузі, кожний фахівець повинен досконало володіти сучасними інформаційними та комунікативними технологіями. Значення шкільного курсу інформатики, у якому учні вивчають основні принципи та ознайомлюються з сучасними напрямками розвитку цих технологій, з кожним роком зростає.
Одним з важливих засобів зацікавлення учнів навчанням є проведення різного роду змагань. Тож, щорічно учні Прилуцької СШ І-ІІІ ступенів №6 беруть участь у Міжнародному конкурсі з інформатики та комп’ютерної вправності «Бобер».
У 2018 році 78 учнів нашої школи взяли участь у конкурсі. Більша кількість учасників отримали відмінні та добрі результати, усі також одержали заохочувальні подарунки. Діти були в захваті від конкурсу та отримали масу позитивних вражень.