17 грудня 2023

7 грудня - День української хустки

День української хустки — неофіційне щорічне свято з метою об'єднання жінок різного фаху, віку та національності для збереження українських традицій. Свято започатковане в Україні в 2019 році та до 2022 року відзначалось 7 грудня.






20 листопада 2023

21 листопада - День гідності та свободи

 

21 листопада в Україні – День Гідності та Свободи. В цей день ми вшановуємо тих, хто не тільки своїми справами, а й втраченим життям продемонстрував бажання жити у вільній та демократичній державі.


19 листопада 2023

Міжнародний конкурс з інформатики та комп’ютерної вправності «Бобер» 2023


Міжнародний конкурс з інформатики та комп’ютерної вправності «Бобер»
Мета конкурсу - популяризація і поглиблення знань з інформатики, інформаційних та комп’ютерних технологій серед учнів, поширення та впровадження національних освітніх технологій за кордоном, аналізу та запровадження сучасних прогресивних освітніх зарубіжних технологій в Україні.









Безпека на дорозі

Діти під час виховної години створювали світловідбиваючі брелочки. Світловідбиваючі елементи - один з варіантів забезпечити безпечне перебування в темний час доби. 






30 жовтня 2023

Хелловін 2023

 


XIX Всеукраїнська інтернет-олімпіада «На Урок» (Осінь 2023) з інформатики

Учні 5-х класів взяли участь в Інтернет-олімпіаді «На Урок». Це цікавий інтерактив для учнів та зручний інструмент контролю знань школярів для вчителя.

Завдання XIX Всеукраїнської інтернет-олімпіади «На Урок» — це повторення навчального матеріалу вивченого минулого року та актуалізація нового, це захопливі інтерактивні завдання, гарантовані нагороди та подарунки для кожного!





Міжнародний конкурс з інформатики та комп’ютерної вправності “Бобер – 2023”

 


23 вересня 2023

День миру 2023

 Учні 7-В класу взяли участь у вікторині до Дня миру та власноруч виготовили цікаві поробки із символами цього дня. Це день, який вчить нас цінувати мир!!!



03 вересня 2023

Ти як? Повертаємось до школи!

Хай новий навчальний рік подарує приємні емоції та надії на вдалий навчальний рік! Вчителям – ентузіазму та терпіння, учням – старанності й жаги до знань!


04 травня 2023

Інтерактивний онлайн-урок з безпеки від Unicef

 Інтерактивний онлайн-урок з безпеки від Unicef. На уроці інформатики учні 5-х класів переглянули корисне відео про вибухонебезпечні предмети, запам'ятали чотири основних правила: не чіпай, не підходь, не панікуй, телефонуй 101.





#STEM тиждень_spring2023

Учні Прилуцького ліцею 6 долучилися до Всеукраїнського STEM тижня. Діти на уроці інформатики в захопливій формі вивчали, які бувають конструктори для роботів. За допомогою конструктора lego мали змогу самостійно змоделювати власні проєкти. Ознайомилися з складовими плати Micro:Bit. Саме головне, отримали масу позитивних вражень.












19 квітня 2023

Google запускає в Україні онлайн-гру "Interland: Безпека дітей в Інтернеті"

В сучасному світі, коли доступ до Інтернету є необхідністю для більшості аспектів життя, включно із навчанням, розвагами та комунікацією, питання онлайн-безпеки для дітей стає все більш актуальним. В мережі діти можуть зіткнутися з небезпеками, такими як онлайн-хуліганство, кібербулінг, шахрайство та інші цифрові загрози. Тому, навчання дітей навичок безпеки в Інтернеті є дуже важливим, щоб захистити їх від потенційних небезпек та гарантувати їм відповідальне користування Інтернетом.

Google прагне, щоб діти були впевненими дослідниками онлайн-світу, і при цьому максимально залишалися в безпеці; саме тому ми представляємо новий цифровий інструмент в ігровому форматі, щоб допомогти дітям та їхнім батькам на цьому шляху.

Онлайн-гру "Interland: Безпека дітей в Інтернеті" створено для того, щоб допомогти дітям набути важливих навичок, що гарантуватимуть їхню безпеку в Інтернеті та допоможуть їм стати відповідальними цифровими громадянами. Ця онлайн-гра відсьогодні доступна українською мовою і є безкоштовною, тож доступна кожному, і, що найважливіше, її реалізовано у зрозумілому та цікавому для дітей форматі.

Інформаційними партнерами проєкту стали Міністерство цифрової трансформації України, Міністерство освіти і науки України та національний проєкт Дія.Цифрова освіта.

В Interland під час пригод у уявному світі діти зможуть навчитися, як обережно ділитися інформацією в мережі, розпізнавати фейки та боротися з хакерами, фішерами та кіберхуліганами. Interland складається з чотирьох веб-ігор, які навчають дітей різних аспектів безпеки в Інтернеті.

02 квітня 2023

Всеукраїнський конкурс-захист науково-дослідницьких робіт МАН України

 Вітаємо Буслюк Дарину, ученицю 11-А класу із дипломом ІІІ ступеня у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН України ( наукова секція "Навчальні, ігрові програми та віртуальна реальність"). Пишаємося такими талановитими учнями!

(Керівник - Наталія Ведмідська )



STEM-практикум для вчителів інформатики

 

У ході зустрічі вчителів інформатики на STEM-практикумі обговорювалися актуальні питання сучасних STEM технологій. 




«Коли світ на межі змін: школа, чутлива до психічного здоров’я»

 27 березня у Прилуцькому ліцеї N6 розпочалося впровадження тренінгової програми «Коли світ на межі змін: школа, чутлива до психічного здоров’я» для вчителів та непеданогічних працівників закладу. Програма розроблена Громадською організацією «ГО ГЛОБАЛ» у межах проекту гуманітарного реагування, що впроваджується в Україні міжнародною неурядовою організацією Finn Church Aid. Тренери практичний психолог Назарина Юлія та соціальний педагог Бурдюг Ірина, які пройшли навчання у пілотному проекті для психологів та вчителів Чернігівщини.