14 грудня 2020

Година коду 2020

  Година коду спрямована на те, що навчати програмуванню дітей. Технології розвиваються дуже стрімко, і в майбутньому програмування буде таким же звичним, як знання української, англійської чи будь-якої іншої мови.

Організатором Години коду є неприбуткова організація Code.org, це сайт, на якому діти та дорослі можуть вивчати програмування безкоштовно. Code.org залучає до співпраці таких партнерів, як Microsoft, який надає безкоштовний доступ до навчальної версії гри Minecraft Education Edition, де інтегровано середовище програмування.Також доступні курси для чотирьох вікових груп: 4-6 років, 6+, 8-18 років, 10-18 років.



До ініціативи Code.org долучаються біля 400 партнерів, зокрема такі корпорації як Microsoft, Apple, Amazon, платформа курсів Coursera.

10 грудня 2020

9 грудня - день народження комп'ютерної мишки

 Вперше комп’ютерну мишку 9 грудня 1968 року продемонстрував Дуглас Енгельбарт у Сан-Франциско на комп’ютерній виставці. Вона була зроблена із дерева і мала лише одну кнопку. На сучасному етапі розвитку технологій мишки мають різні можливості: працювати на двох ПК і в різних операційних системах одночасно, безшумно і швидко пролистувати близько тисячі рядочків, копіювати файли, зображення і т.д.