14 грудня 2020

Година коду 2020

  Година коду спрямована на те, що навчати програмуванню дітей. Технології розвиваються дуже стрімко, і в майбутньому програмування буде таким же звичним, як знання української, англійської чи будь-якої іншої мови.

Організатором Години коду є неприбуткова організація Code.org, це сайт, на якому діти та дорослі можуть вивчати програмування безкоштовно. Code.org залучає до співпраці таких партнерів, як Microsoft, який надає безкоштовний доступ до навчальної версії гри Minecraft Education Edition, де інтегровано середовище програмування.Також доступні курси для чотирьох вікових груп: 4-6 років, 6+, 8-18 років, 10-18 років.



До ініціативи Code.org долучаються біля 400 партнерів, зокрема такі корпорації як Microsoft, Apple, Amazon, платформа курсів Coursera.

10 грудня 2020

9 грудня - день народження комп'ютерної мишки

 Вперше комп’ютерну мишку 9 грудня 1968 року продемонстрував Дуглас Енгельбарт у Сан-Франциско на комп’ютерній виставці. Вона була зроблена із дерева і мала лише одну кнопку. На сучасному етапі розвитку технологій мишки мають різні можливості: працювати на двох ПК і в різних операційних системах одночасно, безшумно і швидко пролистувати близько тисячі рядочків, копіювати файли, зображення і т.д.



13 листопада 2020

VII Всеукраїнська інтернет-олімпіада з інформатики від освітньої платформи "На урок"

 Учні ліцею вкотре стали учасниками VII Всеукраїнської інтернет-олімпіади з інформатики від освітньої платформи "На урок". Діти мали унікальну можливість продемонструвати реальний рівень знань та отримати дипломи переможців та учасників. Пишаємося нашими учнями.









Міжнародний конкурс з інформатики та комп'ютерної вправності "Бобер"

 З 9 по 11 листопада учні нашого ліцею приймали участь у Міжнародному конкурсі з інформатики та комп'ютерної вправності "Бобер". Виконуючи цікаві логічні завдання, діти поглиблювали свої знання з інформатики, інформаційних та комп'ютерних технологій.










20 жовтня 2020

ІVфестиваль Scratch-проєктів

  ІVфестиваль Scratch-проєктів

 


Мета проведення фестивалюдовести, що програмувати - весело,  цікаво, корисно.
Спробуйте!
Продемонструйте свої творчі здібності, наполегливість, азарт, обізнаність. Покажіть, що Рудий кіт підкоряється вашому задуму. Подивіться, що вміють інші учні і покажіть, на що здатні ви.
 Хто може взяти участь?
Учні шкіл, ліцеїв, коледжів з 1 по 10 клас.
Що чекає учасників?
Задоволення, дипломи, призи, публікація кращих проектів на it-science.com.ua, визнання на Всеукраїнському рівні і цінні подарунки від спонсорів
А судді хто?
 Григорій Громко – автор ідеї українського перекладу Скретчу та використання його у навчальному процесі.  

Булигина Людмилаавтор курсу «Алгоритми і проекти Scratch» на платформі Prometheus з командою студентів Київського політехнічного університету

Коваленко Оксана та Анна Мальвана з командою творчих учителів інформатики м.Чернігова.

Які проекти надсилати?
Ваші особисті, в яких ви реалізуєте ідеї навчальних і розвивальних ігор, розкажете свою цифрову історію, створите віртуальну реальність або запрограмуєте з допомогою Arduino
 Ми пропонуємо такі номінації:

1)    Навчаємось разом з Рудим Котом! (уроки, тести або практичні завдання з різних предметів)

2)    Ігри (аркаїдні, бродилки, стратегії, перегони, бойовики тощо)

3) Цифрові історії (ця номінація присвячена темі «2020 рік викликів і можливостей. Stop COVID»)

4)    Досліджуємо світ! (Scratch не тільки інструмент створення програм, а ще й майстер керування пристроями.)

Роботи подаються до 3 грудня 2020  року на адресу
В листі вказати:
прізвище і ім’я учня, місто, школу, клас навчання, номінацію, ПІБ вчителя і надати архів з проектом і коротким описом-інструкцією проекту.
Увага! В темі листа учасник повинен вказати номінацію.

Осінні канікули!!!


 

Увага, конкурс з інформатики!

 


Учасники Міжнародного конкурсу з інформатики "Бебрас"

 Вітаємо переможців та учасників Міжнародного конкурсу з інформатики та комп'ютерного мислення "Бебрас"!!!










04 жовтня 2020

З Днем учителя!

 



День вчителя — свято гідних, сильних, мудрих та відважних людей. Вчитель — це не просто складна та важлива професія, це справжня місія. Бо саме вчителі роблять нашу країну сучасною, сильною та розвиненою, а українців — гідними, розумними, навченими, людяними. Дякую вам за вашу чесну, несамовиту працю, за цей неймовірний вклад, за все, що ви робите день за днем. Із Днем учителя!